15.10.2016


Dezavantajele Internetului 

1. Accesul la internet este permis oricui, indiferent de vârstă, indiferent de pricepere şi experienţă în domeniul informatic. 
2. Calitatea şi veridicitatea informaţiilor de pe internet este nesigură.
3. Informaţiile personale nu sunt în siguranţă când folosim internetul. 
4. Pierderea de timp este o altă problemă pe internet.
5. Dăunează sănătăţii.




Avantajele Internetului 

1. Acces foarte rapid la informaţii din toate domeniile (politică, administraţie, sport, agricultură, vreme, etc.) 
2. Comunicare cu instituţiile publice şi companii private (găsirea numerelor de telefon şi fax, posibilitate de comunicare prin mail – poştă electronică etc); socializare prin:mail, siteuri de socializare, messenger, skype etc;
 3. Instruire. Acces la cursuri online (unele gratuite), şi alte informaţii/documente utile în pregătirea profesională şi carieră (valabil în perioada şcolii, liceului, facultăţii, serviciului şi tot restul vieţii. 
4. Comerţ electronic. Posibilitatea de a găsi şi cumpăra produse de care ai nevoie, la cel mai mic preţ de pe piaţă. 
5. Publicitate.Posibilitatea de a da, gratuit, anunţuri referitoare la orice:cumpărări-vânzări, matrimoniale, evenimente, proteste etc. 
6. Posibilitatea de a-ţi face publică o părere (de a te face auzit). 
7. Economie de timp.


YouTube este un Site Web unde utilizatorii pot încărca si vizualiza videoclipuri. YouTube a fost creat în februarie 2005 de trei fosti angajati ai companiei PayPal.Până la lansarea sitului, în 2005, existau puține metode simple de încărcare a videoclipurilor pe Internet de către utilizatorii neexperimentați. Cu interfața sa ușor de folosit, YouTube a făcut posibil ca oricine care poate folosi un calculator să poată și încărca un videoclip, care după numai câteva minute poate fi văzut de milioane de persoane. Marea varietate de subiecte acoperite de YouTube a transformat transmiterea videoclipurilor în una din cele mai importante aplicații ale Internetului.




Cuvântul twitter este un cuvânt englez cu traducerile pălăvrăgeală, agitatie, freamăt. Desemnează atât un sit web fondat în 2006 care permite scrierea si transmiterea de mesaje de maxim 140 caractere (litere) prin Internet.Utilizatorii pot trimite și primi tweet-urile (mesajele de pe situl twitter) prin SMS sau prin aplicații client precum "Tweetie", "Twiterrific", "Twitterfon", "TweeetDeck" sau "feedalizr". Utilizarea prin Internet este gratuită, dar cea prin SMS este uneori contra cost.




Facebook este un site web de tip retea de socializare din Internet, creat de către Mark Zuckerberg în anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar si persoane încă necunoscute. Facebook este una dintre cele mai răspândite retele sociale din lume. Utilizatorii pot intra în această retea din orice loc unde există acces la Internet pe baza unei parole, stabilite initial odată cu completarea formularului de înscriere continând o serie întreagă de întrebări personale.Utilizatorii înregistrați au posibilitatea să-și găsească prietenii, dar și pe orice alți utilizatori din toată lumea, nu numai din țara în care se află. Utilizatorii își pot crea și modifica propriul profil ori de câte ori doresc. Profilele publice pot fi blocate de către alți utilizatori, dar nu și profilele personale. Conform datelor furnizate de către compania comScore, facebook primește majoritatea vizitatorilor săi de la Google, Microsoft și într-o măsură mai mică prin Yahoo!. Una dintre cele mai importante și populare caracteristici ale acestei rețele de tip social o reprezintă posibilitatea postării de fotografii. Deasemenea utilizatorii se pot recrea cu diferite jocuri online precum șahul și altele.



Comunicarea pe Internet

1.În zilele noastre și mai ales în ultimii 5 ani, internetul a devenit unul dintre cele mai utilizate mijloace de informare și de comunicare pentru oameni.
 2.Internetul îți oferă atât posibilitatea de a afla toate informațiile de care ai nevoie, de a fi la curent cu tot ce se întîmplă în lume, cît și posibilitatea de a fi în legătură permanentă cu toți cei pe care îi iubești, cei pe care vrei să-i ai aproape, chiar și atunci când ești la mii de km distanță.






Internetul

 este reţeaua internaţională de comunicare prin calculatoare ce asigură conectivitatea şi transferul de informaţii, la costuri foarte mici, între organizaţii şi persoane din întreaga lume. Câteva zeci de milioane de oameni au acces la această reţea care cunoaşte o expansiune foarte rapidă. Accesul la Internet şi la informaţiile pe care acesta le conţine este foarte important pentru orice ţară sau organizaţie. Este atât de important încât congresul S.U.A. a dezbătut chiar problema asigurării de către guvern a accesului la internet pentru fiecare persoană. Dintr-un anumit punct de vedere, reţeaua.


Comunicarea pe Internet

Comunicarea
este un ansamblu de acțiuni care au în comun transmiterea de informații sub formă de mesaje, știri, semne sau gesturi simbolice, texte scrise ș.a. între două persoane, numite interlocutori, sau mai formal, emițător si receptor
Termenul de « comunicare » este legat de existența noastră ca oameni, mai apoi ca societate, fiindcă ființele umane si comunicarea sunt interdependente. Fără comunicare și limbaj noi ca ființe ce interacționăm si relaționăm în cea mai mare parte, sau chiar în întregime prin actul comunicării, existența noastră pe pământ ar fi inutilă.
TIPURI DE COMUNICARE
- Comunicarea intrapersonală
- Comunicarea interpersonală
- Comunicarea de grup
- Comunicarea de masă
- Comunicare verbală
- Comunicare non-verbală
- Comunicare paraverbală
Dintre totalul actului de comunicare 
7% reprezinta comunicarea verbala;
38% are loc la nivel paraverbal (ton, volum, viteza de rostire…);
55% la nivelul nonverbal (expresia faciala, pozitia, miscarea, imbracamintea etc.).




 




Referințe 
comunicarae[on-line].[Acesat:11.11.2014] internet[on-line].
[Acesat:11.11.2014] Facebook[on-line].[Acesat:11.11.2014] Twitter[on-line].
[Acesat:11.11.2014] YouTube[on-line].
[Acesat:11.11.2014] Avantajele internetului[on-line].
[Acesat:11.11.2014]